Okulumuz E-Twinning Projesi:Fun With Vocabulary

E-TWINNING PROJEMİZ: FUN WITH VOCABULARY

Okulumuz İngilizce öğretmenlerinden Raziye POLAT, katılmış olduğu Fun With Vocabulary projesini Romanya (1), Ürdün (1) ve Türkiye (6) ülkelerinden öğretmenler ile birlikte yürütmektedir.

Projenin amacı kelime öğretimini eğlenceli, interaktif ve daha akılda kalıcı hale getirmektir. Bu amaçla yapılan etkinlikler şu şekildedir;

kelime treni (kelimelere gelen eklerin ve eklerin kattığı anlamların çalışılması) şiir yazma (şiir yazarken dikkat edilecek hususlar, eş anlamlı ve zıt anlamlı kelimelerin farkına varılması)

kısaltmalar (mesajlaşırken kullanılan kısaltmalar ve onlara karşılık gelen sözcük ve sözcük grupları üzerine çalışma) hikaye yazma (bir okulun başlattığı hikayeyi devam ettirme)

Yukarıdaki etkinliklerin yanısıra, öğrencilerimiz proje dahilinde İnternet Güvenlik Kuralları ve Etik üzerine pano hazırlamış, okulumuzun ve kendilerinin tanıtım videolarını oluşturmuş ve farklı teknolojik uygulamalardan faydalanarak proje logo ve posteri için çalışmalar yapmışlardır.

Öğrencilerin web2 araçlarını kullanarak teknolojiden aktif şekilde faydalanmalarını sağlamak da projenin hedefleri arasındadır. Projede görev alan yedi öğrencimizin farklı ülkelerden yaşıtları ile ortak ürün ortaya koymayı, İngilizce iletişim becerilerini geliştirmeyi, takım çalışmasını öğrenmeyi ve sorumluluklarının farkında olmayı tecrübe etmiş oluyorlar.

11.04.2024 46

11-04-202411-04-202411-04-202411-04-202411-04-202411-04-202411-04-202411-04-2024